Ingrediënt uitgelicht: Salicylzuur

Salicylzuur

Salicylzuur staat bekend om zijn vermogen om dode huidcellen zachtjes te verwijderen van het huidoppervlak. Het dringt diep door in de poriën en helpt verstopte poriën te ontstoppen. Dit helpt bij het voorkomen van acne, mee-eters en puistjes. Het verbetert ook de textuur van de huid door het verwijderen van ruwheid en schilferige plekken.

Voor mensen die worstelen met acne, kan salicylzuur een gamechanger zijn. Het helpt bij het verminderen van ontstekingen en roodheid die vaak gepaard gaan met acne. Tegelijkertijd verwijdert het overtollige olie en vuil uit de poriën.

Salicylzuur kan helpen bij het verkleinen van vergrote poriën door overtollig talg en vuil te verwijderen dat de poriën kan verstoppen. Dit resulteert in een gladdere, gelijkmatigere huidtextuur en een meer egale teint.

Salicylzuur heeft ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het ook geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen zoals rosacea of dermatitis.

Salicylzuur kan de absorptie van andere ingrediënten verbeteren, waardoor de producten met Salicylzuur nog effectiever worden.

Belangrijk: Het is raadzaam om altijd een zonnebrandcrème te gebruiken wanneer je producten met salicylzuur gebruikt, omdat het de gevoeligheid van de huid voor de zon kan verhogen.

Wordt gebruikt in volgende Body&Bess producten: Skin Control Cleansing Gel, Skin Control Tonic, Skin Control Peeling, Basic Massage Cream, Skin Control Serum, 24h Skin Control+ Cream

Skin Control Cleansing Gel