Body&Bess vernieuwt met minerale zonnebescherming!

Weg met chemische zonnefilters, maak plaats voor de minerale bescherming van Body&Bess.
Na het lanceren van een compact gamma voor lichaam en gelaat, lanceert Body&Bess nu ook een minerale zonnebescherming factor 30 die gebruikt kan worden door jong en oud.

Gezonde filters die langdurig gebruikt kunnen worden

Wie de zoekmachine opent en frambozenpitolie ingeeft, krijgt steevast informatie over de beschermende werking van deze olie. Dankzij de hoge concentraties aan vitamines, mineralen en omega-componenten is frambozenpitolie namelijk het bestanddeel bij uitstek voor een optimale bescherming van de huid. De lancering van de huidvriendelijke zonneproducten is dan ook een logische stap.

De zonnecrèmes zijn geformuleerd met de nieuwste generatie zonnefilters op basis van mineralen. Dit zijn gezonde filters die langdurig gebruikt kunnen worden zonder kankerverwekkend te zijn.

Er werd onderscheid gemaakt tussen een zonnecrème voor het lichaam en één voor het gelaat. Bij deze laatste wordt meer ingespeeld op anti-aging in de formule terwijl er bij de eerste eerder gemikt wordt op bescherming voor het ganse gezin. Beide zonnecrèmes beschermen de huid tegen verbranding, vorming van pigmentvlekken, huidveroudering door de zon en zijn waterproof.
De Facial Sun Protection 75ml is verkrijgbaar aan 24,95 euro en de Hydrating Sun Protection Cream 150ml aan 39,95 euro in het salon of via de webshop.

Waarom kiezen voor een minerale zonnebeschermer?

Minerale filters werken net zo goed als chemische filters en dit zonder de hormoonhuishouding te verstoren of jeuk/eczeem te veroorzaken. Met een minerale filter wordt een soort laagje op de huid gelegd waardoor het zonlicht weerkaatst en de zonnestralen de huid niet kunnen indringen en beschadigen.
Nadeel aan minerale filters is dat deze hierdoor vaak een wit laagje nalaten op de huid. Body&Bess slaagde er echter in een zonnecrème te ontwikkelen die meteen wegsmelt op de huid en niet plakkerig aanvoelt.

Mag ik zeggen dat ik normaal een grandioze hekel heb aan zonnecrèmes en aanverwanten? Ik bleef nog liever uit de zon dan dat ik moest smeren. Bruh … dat plakkerig gedoe. Ik haat het! Ik kan nooit wachten om het goedje af te spoelen. Wel, ik heb deze vandaag  getest en deze hebben dat écht niet. Voor mij is dit dus nu al een revelatie. En dat lekker geurtje erbij.
Ik weet nu al dat ik geen andere meer wil. Dit wordt een topper!

Joëlle Mertens

Ideaal voor sporters

Dankzij de makkelijk aan te brengen formule die geen vette film nalaat en waterproof is, is de Body&Bess zonnebescherming ook ideaal voor sporters. Naar aanleiding van #smeerem campagne die Sport Vlaanderen op poten zette om sporters attent te maken op het belang van een goede bescherming, biedt Body&Bess dus meteen het antwoord!

Voor- en naverzorging

Ook voor wie de huid wil voorbereiden op de zon met een goede scrubbeurt of de huid na het zonnen opnieuw wil hydrateren, vindt bij Body&Bess wat hij/zij nodig heeft. Heeft jouw huid nood aan een hogere bescherming dan SPF 30? Ook dan is er een oplossing. De Intensive Raspberry Oil bevat meer dan 60% pure frambozenpitolie en kan toegevoegd worden aan de zonnecrèmes om de SPF waarde te verhogen en de huid extra te beschermen.