Hydrateren, wie het wil die kan het leren.

frambozen vallen in water

Waarom moeten we hydrateren?

Bij dagen waarbij het kwik extra hoog de lucht ingaat, is het van groot belang dat ons lichaam voldoende water binnenkrijgt.
Los van de drukkende warmte en al het zweet dat we dagelijks verliezen, bevat de lucht die we inademen sommige periodes van het jaar veel minder vocht dan normaal en als we dan geen speciale maatregelen nemen drogen we uit. Dit met verscheidene gezondheidsklachten tot gevolg.

Hydrateren van binnenuit

Om gezondheidsklachten te voorkomen is het noodzakelijk dat we ons lichaam en onze huid regelmatig hydrateren (en dus van vocht voorzien).
Dit kan van binnenuit, maar ook van buitenaf.
Het hydratatiepeil van je lichaam onderhouden, doe je best enkel met water.
Beperk de consumptie van frisdranken, cafeïne en alcohol. Hier droogt je namelijk nog sneller van uit.
Ook nicotine doet ons uitdrogen, dus je laat die sigaret beter liggen.

Heilige frambozenpitolie voor hydratatie van buitenaf

Gelukkig beschikt onze huid over een natuurlijke oliebarrière om ze te beschermen tegen uitdroging. Deze is opgebouwd uit Omega-3.
Frambozenpitolie is een uitstekende bron van de onverzadigde vetzuren Omega-3 en Omega-6 en wordt in hoge concentraties gebruikt in de producten van Body&Bess.
Dit zijn essentiële oliën die ons lichaam nodig heeft. Het is dan ook van groot belang om ze via voeding en/of huidverzorging op te nemen.
Omega-3 verhoogt de weerstand, zorgt voor een betere celgroei en werkt als anti-aging component. Het reguleert het talg van de huid en heeft daardoor het unieke vermogen om een vette huid te verhelpen.
Ook Omega-6 versterkt de weerstand, werkt verzachtend op de huid en vermindert roodheid en schilfervorming.

Je vindt ook allerlei oliën op basis van avocado, kokosnoot, olijven, honing, zalm, pompoen, bessen… Deze zijn dan ook uitstekend om op je menu te zetten in warme, droge periodes.
Ze helpen je spijsverteringsstelsel om gehydrateerd te blijven (en op die manier ook je lichaam en je huid).

Voor iedereen?

Niet alleen bij een vochtarme huid is hydratatie belangrijk, maar ook bij een rijpe huid. Naarmate de jaren vorderen, neemt de hoeveelheid vocht in de huid af. Het smeren van hydraterende huidverzorging wordt dus belangrijker naarmate de leeftijd omhoog gaat.
Dat is een van de redenen waarom de term ‘anti-aging’ zo frequent voorkomt in de cosmeticawereld.

Een perfect gehydrateerd lichaam zorgt voor een stralende, mooie huid die jong oogt.