Een onzuivere huid reinigen doe je zo!

onzuivere huid

Een onzuivere huid komt vooral in de pubertijd voor, echter sommige mensen hebben er hun hele leven last van. Ook tijdens de zwangerschap is dit een veel voorkomend verschijnsel. Tekenen die wijzen op een onzuivere huid zijn o.a. puistjes, mee-eters of witte bolletjes, verwijde poriën en een glimmende huid. Dit zie je vooral terug op het gezicht, maar ook vaak in de nek, op de schouders, borstkas en rug. Het ontstaan is gelegen in het verstopt raken van een deel van de poriën die zich in de huid bevinden.

Oorzaak van onzuiverheden;

 • Leeftijd
  Hoe jonger je bent, hoe aannemelijker het is dat je een verhoogde talgproductie hebt en gevoeliger bent voor onzuiverheden. Een jongere huid is bovendien veerkrachtiger, wat betekent dat het bestand is tegen terugkerende puistjes en dat de huid sneller geneest. Naarmate je ouder wordt, heeft je huid de neiging om minder olie te produceren en meer geïsoleerde puistjes te hebben.
 • Persoonlijke verzorging
  Slechte reiniging en te weinig exfoliatie (waardoor dode huidcellen niet verwijderd worden) is waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak van onzuiverheden. Andere factoren zijn het gebruik van comedogene make-up en haarproducten en kleding die zweet en dode huidcellen bevat.
 • Stress
  Stress, een van de belangrijkste oorzaken voor onzuiverheden, zorgt ervoor dat de huid meer talg produceert en het herstelproces van de huid wordt vertraagt. Houd in gedachte dat stress meerdere vormen heeft en niet alleen psychisch hoeft te zijn. Bijvoorbeeld: je kan fysieke stress hebben vanwege dehydratatie (te weinig water drinken) en ongezonde eetgewoontes.
 • Genen
  Vaak is de aanleg voor acné genetisch bepaald, wat betekent dat je huid vier tot vijf keer meer dode huidcellen produceert en grotere, actieve talgklieren heeft dan mensen met een niet-acne gevoelige huid. Bovendien hebben mensen die gevoelig zijn voor acné vaak dikkere talg en minder kleine (vellus) haartjes, die talg van de follikels afvoeren. Dit zorgt ervoor dat follikels gemakkelijker verstopt raken.

Rijstpoeder, het ultieme bestrijdingsmiddel!

Wanneer je een behandeling wenst tegen een onrustige huid met verschijnselen van acné of een onzuivere huid juist wilt voorkomen, biedt Body&Bess de mogelijkheid om een reinigingstherapie te ondergaan met de producten op basis van rijstpoeder.
Dit unieke ingrediënt heeft een hoog absorberend vermogen en geeft de vette huid een zuivere en matte uitstraling. Het is niet voor niets dat men in Oosterse landen, waar een vette huid frequenter voorkomt, al eeuwenlang gebruikmaakt van rijstpoeder in huidverzorging.
Verder is rijstpoeder vrij van gluten en heeft het geen nevenwerkingen, zelfs niet op de meest gevoelige huidtypes. Bovendien heeft dit goedje een indrukwekkend reinigende kracht.

De reinigingstherapie bestaat uit het intensief schoonmaken van de huid, inclusief een dieptereiniging. Hierbij worden dode huidcellen verwijderd, waarmee de kans dat zich acne vormt aanzienlijk afneemt.

 1. Behandel de huid met de Skin Control Cleansing Gel. Breng aan op een vochtige huid. Masseer zachtjes in en spoel af.
 2. Breng vervolgens een kleine hoeveelheid Skin Control Tonic aan op een wattenschijfje en ga over het gelaat. Deze tonic ondersteunt de zuiverende werking van de Skin Control Cleansing Gel. Voorkomt de ontwikkeling van comedonen, roodheid en een glimmende huid.
 3. Verwijder de dode huidcellen 1x per week door te scrubben met de Facial Scrub. Opgelet: bij acne is het aangeraden om zacht te scrubben, zodat de huid niet verder beschadigd raakt. Gebruik dit product altijd in combinatie met water en spoel af.
  Last van een erg gevoelige (couperose)huid? Breng wederom de Skin Control Cleansing Gel aan op het gelaat en laat dit product nu zijn werk doen als dieptereiniger gedurende een 10-tal minuten.
 4. Plaatselijk enkele acné opstoten? Maak gebruik van het Skin Control Serum. Deze kalmeert de hyperactiviteit van de talgklier.
 5. Eindig jouw verzorging met de 24h Skin Control+ Cream (zowel te gebruiken ‘s ochtends als ‘s avonds).