De ultieme huidverzorging voor mannen

Mannen en uiterlijke verzorging, het klinkt misschien wat vreemd, maar anno 2021 is het een ware trend! Mannen zijn zich steeds meer bewust van een gezonde leefstijl en een goed uiterlijk. En daar hoort natuurlijke verzorging bij.

Wat hebben mannen nodig om hun huid goed te verzorgen? We zetten een snelle en simpele routine voor je neer. Het kost je maar een paar minuten om er goed uit te zien!

Makers, serums, oogcrèmes: prima om te gebruiken als je een echte skin-care-fan bent maar voor de meeste mannen is een eenvoudige skin care routine ook goed.
Er zijn maar een paar simpele stappen nodig voor een frisse, goed verzorgde huid. Met de juiste producten op je badkamerplankje ben je in een paar minuten klaar. En die paar minuten zorgen dat je er beter – en op termijn ook jonger – uitziet!

Stap 1: 2x per dag reinigen

Met een face-wash haal je sporen van verontreiniging en overtollig talg van je huid. Zo voorkom je verstopte poriën (en dus onzuiverheden) en ga je glimmen tegen. Reinig altijd vóór je andere skin care producten gebruikt, anders kunnen die hun werk niet doen.
Reinigen doe je twee keer per dag: ’s ochtends om de afvalstoffen van de nacht weg te wassen en ‘s avonds om de build-up van de dag te verwijderen.

Onze tip: Body&Bess Skin Control Cleansing Gel verwijdert alles wat je huid dof kan maken.
Neem dit product gerust mee onder de douche!

Stap 2: 2x per week exfoliëren

Naast het reinigen moet je ook exfoliëren om dode huidcellen te verwijderen. Op die manier maken verouderde huidcellen plaats voor nieuwe en ziet de huid er frisser en gezonder uit. Bovendien zorgt exfoliëren ervoor dat jouw huid heerlijk glad aanvoelt, krijg je minder snel fijne lijntjes en voorkom je mee-eters.
Twee keer per week is ruim voldoende. Na een paar weken zie je al duidelijk effect!

Onze tip: Body&Bess Facial Scrub heeft een vijfvoudige werking (reinigt talg dat diep in de porie zit, verwijdert doffe dode huidcellen, voorkomt de vorming van rimpels, voorkomt de ontwikkeling van mee-eters en puistjes, voorkomt ingroeiende baardharen) én geeft jouw huid een energieke uitstraling.

Stap 3: 1x per dag herstellen (na het scheren)

De meeste mannen ontkomen er niet aan; scheren. Heb je een zware baard, een snor of een sikje? Scheren hoort er nu eenmaal bij! Zorg voor een mooi scherp scheermes, maar pas goed op!

Start met de huid op te warmen.
De huid reinigen met de Skin Control Cleansing Gel en onder een lauwwarme douche of aan de wastafel, maakt je huid zachter en soepeler. Zo kan het scheermes gemakkelijk zijn werk doen.

Gebruik een scheergel of scheerschuim en masseer deze goed in.
Let wel op, scheerproducten zijn op basis van zeep en veranderen de pH-waarde van een gezonde huid. De huid krijgt een verhoogde, basische pH waardoor er gemakkelijker irritatie, een droge of juist vettere huid kan ontstaan. De gezonde microflora wordt aangetast en de huid is minder beschermd. Daardoor is deze vatbaarder voor bacteriële ontstekingen en irritatie.

Naverzorgen met een lotion die een verzachtende, kalmerende en herstellende werking heeft, is een must.

Onze tip: Breng wat Body&Bess Skin Control Tonic aan op de handen en dep zachtjes over de baardstreek. Deze tonic sluit onmiddellijk de poriën na het scheren, herstelt de microflora door de aanwezigheid van probiotica’s, herstelt de zuurtegraad van de huid en verkoelt deze.

Stap 4: 2x per dag verzorgen en beschermen

De laatste stap in jouw ritueel is verzorgen en beschermen.
Verzorgen is noodzakelijk om je huid er goed te laten uitzien, huidveroudering tegen te gaan en er niet bij te lopen al een glimmende oliebol. Belangrijk is dat je huid beter bestand en beschermd is tegen uitwendige invloeden zoals luchtvervuiling, sigarettenrook of smog, blauw licht en kankerverwekkende straling uit UV en stralingen op hogere frequentie.

Onze tip: Body&Bess 24h Skin Control+ Cream is een fluïde crème die de conditie van je huid verbetert en is geschikt voor de vettere huid.
Body&Bess Hydra+ Day Cream is een lichte crème voor de normaal tot droge huid.
De Body&Bess Hydra+ Night Cream heeft een lichte textuur en zorgt ervoor dat je huid herstelt, hydrateert en oplaadt voor de volgende dag.